Bellen: 06 -52 33 05 19 Mail: info@mvoprijsgilzerijen.nl

Fietsommetje door alle kernen van de gemeente

Datum: Zaterdag 6 oktober 2018


Natuur- en Landschapsvereniging Gilze Rijen (NLGR), Energie Gilze Rijen (EGR) en de Zuidelijke Land- en TuinbouwOrganisatie (ZLTO) hebben samen een ‘Fietsommetje Duurzaamheid’ door alle vier de kernen van de gemeente gemaakt. Deze fietstocht van ongeveer 30 km brengt u langs verschillende duurzame initiatieven en gebouwen in Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot. Een aantal van deze duurzame locaties stelt tussen 10.30 uur en 17.00 uur hun deuren open, zodat u ook eens binnen een kijkje kunt nemen. U kunt de fietsroute beginnen vanaf elke gewenste locatie en tijdstip. De fietsroute kunt u hieronder downloaden.Leuke, creatieve workshop voor kinderen

Op 10 oktober 2018 is de nationale Dag van de Duurzaamheid. Omdat wij vinden dat Duurzaamheid een belangrijk thema is in deze tijd, hebben we hier een week van gemaakt. Vanaf 6 oktober vinden er verschillende activiteiten plaats.
Zo is er op woensdagmiddag, 10 oktober, een leuke, gratis workshop voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar!
Het onderwerp van deze middag is afval. Elke dag gooien we afval weg, zoals kapotte apparaten, terwijl je hier best nog iets mee kunt doen! De medewerkers van de Uitvindfabriek gaan tijdens deze leuke activiteit met de kinderen kapotte apparaten uit elkaar halen en een heus kunstwerk maken van de onderdelen!
Datum: 10-10-2018 van: 15.00u – 17.00u in
CC De Boodschap (Nassaulaan 62-64, Rijen) Gratis !!

Wil jij meedoen met deze toffe workshop? Meld je dan aan door een email te sturen naar martineniks@abg.nl. Wees er snel bij, er zijn maar 20 plekken beschikbaar!

Vanaf 1 oktober kunt u niet meer stemmen

De stembussen zijn gesloten. Heel de maand september was er gelegenheid om te stemmen op één van de genomineerden.Vandaag 1 oktober 2018 worden de stemmen geteld en overhandigd aan de Vakjury.

Er is 1397 keer gestemd.

Op donderdagavond 11 oktober 2018 worden de winnaars bekend gemaakt tijdens het MVO gala dat wordt gehouden in Het Experience Center bij Vitility in Gilze.Voorbij de groene horizon (Tegenlicht Doc)

Hoe ziet de verduurzaamde wereld er straks uit? Nu de mondiale transitie naar duurzame energie in een stroomversnelling zit wordt dát de grote vraag. Want met de groei van duurzame energie gaan veel meer veranderingen gepaard dan enkel de kleur van de stroom uit het stopcontact. Hoe gaan we bouwen, wat is de invloed op onze mobiliteit en zal energie misschien ooit gratis worden?

Klik op de foto hiernaast en bekijk de aflevering van Tegenlicht die zondagavond 23 september 2018 werd uitgezonden op NPO 1.

Aanmelden voor de MVO Challenge gestopt!

Aanmelden voor de MVO Challenge 2018 gaat niet meer. Op dit moment hebben 21 ondernemers zich aangemeld. De vakjury is op dinsdag 7 augustus jongstleden bij elkaar geweest om alle aanmeldingen te bespreken. Binnenkort worden de genomineerden bekend gemaakt op deze website en in de media.

Daarnaast zullen we ook wat meer gaan vertellen over het MVO gala dat wordt gehouden op donderdagavond 11 oktober 2018 (in de week van de duurzaamheid) in Het Experience Center bij Vitility op industrieterrein Midden Brabant Poort te Gilze.

Vijf MVO vlaggen afgegeven

Deze week zijn er opnieuw vijf MVO vlaggen afgegeven bij deelnemers aan de MVO Challenge 2018. Het zijn de bedrijven Axon en Govers Koeltechniek BV uit Gilze, Melkveehouderij van Poppel uit Molenschot en Newasco en Curtec uit Rijen.

Er hebben zich nu 21 ondernemers aangemeld voor de MVO Challenge. De vakjury maakt in de eerste week van augustus de genomineerden bekend.

MVO film Bregil

Om de MVO prijs 2018 Gilze en Rijen nog beter zichtbaar te maken, plaatsen we van een aantal deelnemers een videostory waarin ze vertellen wat zij allemaal doen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen hun organisatie. Hier deel 4: Ed en Nancy van den Bliek van Bregil

Eerste bijeenkomst Vakjury

Vandaag 4 juli kwam de vakjury voor de eerste maal bij elkaar. Zij gaan met de aanmeldingen aan de slag en zullen begin augustus 2018 de genomineerden bekend maken. De inwoners uit onze gemeente kunnen in september via deze website digitaal stemmen op één van de genomineerden.

De vakjury bestaat uit (v.l.n.r. op de foto) Ron Roovers (Rabobank Zuidelijke Baronie), Peter Douma (Douma Bouwkundig Adviesburo), Paula Kasius (Amalthea), Marc van Dongen (ABG Organisatie) en Peter van der Avoird (Van der Avoird Trayplant).

Weer vier MVO vlaggen uitgedeeld

Vorige week zijn weer vier MVO Vlaggen uitgereikt aan ondernemers in onze gemeente die zich hebben aangemeld als deelnemer aan de MVO Prijs Gilze en Rijen. Het zijn Smaak en Global-e Datacenter uit Rijen, Audax uit Gilze en Bastiaansen Bio Kaas uit Molenschot.

Ook organisaties en verenigingen kunnen zich aanmelden voor de MVO Prijs 2018. Ga naar het kopje aanmelden en doe mee! Samen naar een duurzame samenleving.

MVO film Axon

Hoe kun je nu beter uitleggen wat je doet op het gebied van duurzaamheid dan het maar gewoon te laten zien en toe te lichten. Mark Verhoeven van Axon vertelt in deze korte video waarom men duurzaam ondernemen belangrijk vindt en hoe zij dat doen.

Axon is de eerste deelnemer aan de MVO Challenge 2018 die in een korte film zichzelf presenteert. Binnenkort zijn op deze website ook de video's van andere deelnemers te zien. Laat je vooral inspireren om met duurzaamheid aan de slag te gaan.

Accountmanagers Rabobank bijgepraat

Vandaag, 8 juni 2018, hebben we de accountmanagers van onze samenwerkingspartner de Rabobank geïnformeerd en geïnspireerd om aan de slag te gaan met Energieke Regio. Zij kunnen nu hun klanten optimaal ondersteunen en adviseren over duurzaamheid.
Tevens werden de Rabo-managers bijgepraat over de MVO Prijs Gilze en Rijen 2018. Wellicht kunnen ze hun klanten inspireren om mee te doen met deze MVO Challenge om zo een bijdrage te leveren aan de bewustwording van een duurzame samenleving.

Vier MVO vlaggen uitgedeeld

Deze week zijn vier MVO Vlaggen uitgereikt aan ondernemers in onze gemeente die zich hebben aangemeld als deelnemer aan de MVO Prijs Gilze en Rijen. Het zijn Gotcha uit Molenschot, Berla Lighting uit Gilze en Crown Business Center en RDW Keuringsstation uit Rijen.

Ook organisaties en verenigingen kunnen zich aanmelden voor de MVO Prijs 2018. Ga naar het kopje aanmelden en doe mee! Samen naar een duurzame samenleving.

MVO vlag voor deelnemers

Coördinator MVO Prijs Gilze Rijen, Wil Hermens, toont de nieuwe MVO vlag die elke ondernemer of organisatie krijgt die deelneemt aan de MVO Challenge. Met deze vlag laat je als ondernemer zien dat je deelneemt aan de MVO Prijs 2018 en actief werk maakt van duurzaam ondernemen.

Meld je nu aan voor de MVO Challenge dan komen we de vlag bij je afgeven.


Officieel Startsein MVO Prijs 2018

Op dinsdagochtend 8 mei was er een persmoment voor de kick-off van de 'MVO-prijs 2018 Gilze en Rijen’ in het gemeentehuis. Wethouder Ariane Zwarts, Ron Roovers vanuit Rabobank de Zuidelijke Baronie/duurzaamheidspartner, Wil Hermens als coördinator van de MVO-prijs en Marcella van Deursen als communicatieadviseur van de gemeente, lichten de aanwezig pers dit 'Samen Bewust initiatief' toe.

Samen Bewust

Samen Bewust is de duurzaamheidsparaplu van de gemeente. Hieronder vallen alle nieuwe ideeën op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Eén van die ideeën is de ‘MVO-prijs 2018 Gilze en Rijen’.